„AgroBalt 2014“ – „Sumanus gamintojas – laimingas vartotojas“.

Balandžio 4 – 6 dienomis Kaune vyko  jubiliejinė, 20-oji, paroda „AgroBalt 2014“. Tris dienas Žalgirio arenoje truko didžiausias Baltijos šalyse žemės ūkio ir maisto pramonės renginys. „AgroBalt“ – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų, pradėta rengti 1992 metais. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai buvo pirmoji tarptautinė komercinė paroda, kurioje dalyvavo įmonės iš užsienio šalių.

Nuo pat gyvavimo pradžios „AgroBalt“ – ne vien tarptautinė paroda, kurioje vyksta maisto produktų, naujausios įrangos, technikos ir technologijų demonstravimas, bet ir vieta, kurioje susitinka daugelio šalių vyriausybių, oficialių delegacijų atstovai, žemės ūkio specialistai, kur rengiami politiniai forumai, diskutuojama ir dalijamasi patirtimi susitikimuose, seminaruose, konferencijose.

Parodoje buvo pristatomos įmonės, gaminančios saugius kasdienio vartojimo produktus, taip pat naujausius maisto kokybės tyrimus, naujus maisto gaminius. Taip pat buvo pristatomos įmonės, teikiančios įvairiapuses aktyvaus pažintinio turizmo, tradicinių amatų, prekybos rankdarbiais paslaugas ir įvairias kitas sveikos gyvensenos paslaugų sferos įmones. Parodoje nemažas dėmesys buvo skirtas retų (nykstančių) Lietuvos gyvulių ir galvijų pristatymui.

Jau antrą kartą šioje parodoje dalyvavo ir „Gulbelės kepyklėlė“ su savo gaminiais. Tradiciškai parodoje buvo pristatomi sertifikuoti Tautinio paveldo kepiniai, iškepti pagal senąsias Zanavykų krašto tradicijas. Gausaus parodos lankytojų dėmesio sulaukė tradicinė su natūraliu raugu iškepta „Ruginė“ duona. 2012 metais parodos „Agro Balt“ diplomu apdovanoti „Kaimiški“ sausainiai su tikru sviestu sulaukė nemažo lankytojų dėmesio ir pagyrimų. Visgi šiais laikas rasti produktą, kuriame naudojama natūralios žaliavos, nededami papildomi maisto priedai, yra retenybė. Būtent dėl šios priežasties, daugelis džiaugėsi, galėdami paragauti „Gulbelės“ kepyklėlės kepinių, skoniu prilygstančių mamos ar močiutės vaikystėje keptus.