Sintautuose duris atvėrė nauja parduotuvė

Kaip ir buvo žadėjęs UAB „Gulbelė”, priklausančios „Aibės” aljansui, direktorius Arūnas Tarnauskas, rugsėjo 20 dieną atsidarė Sintautų kasdienės paklausos prekių parduotuvė.

Prie šventiškai pasipuošusio pastato, likus valandai iki atidarymo, pasveikinti parduotuvės atsiradimo iniciatorius ir visą kolektyvą rinkosi ne tik svarbiausi Sintautų žmonės, bet ir rajono vadovai. Sveikinimo žodžiai liejosi iš širdies ir vertai – Sintautams išties labai trūko parduotuvės.

Kudirkos Naumiesčio vartotojų kooperatyvo parduotuvė kenčia dėl asortimento stokos, o maždaug keturiolika metų buvusiose patalpose vos įsitekusi „Aibės” parduotuvėlė negebėjo sudaryti bent jau patenkinamų sąlygų tiek pirkėjams, tiek parduotuvės kolektyvui, kuris nuo trijų žmonių dabar padidėjo iki penkių. Tiesa, atidarymo metu sakė bendrovės direktorius Arūnas Tarnauskas, pirmą dieną, kai buvo laukiama didžiausio pirkėjų antplūdžio, į talką atskubėjo dar trys pagalbinės. O su senąja „kišene” dabartinės parduotuvės nėra ko lyginti – 160 kvadratinių metrų prekybos salėje prasiplėtė ir prekių asortimentas, čia užsukantys keliautojai ir gausių renginių lankytojai galės mėgautis karšta kava ir karštu maistu, kurį jaunimas mielai išbandė jau šeštadienį vykusios renginio metu. Ir nors direktorius A.Tarnauskas teigė, kad ši beveik milijono litų investicija į Sintautus yra labiau socialinė nei ekonominė, jau tą pačią dieną, parduotuvei atsidarius nuo 12 valandos, ją aplankė 563 pirkėjai, kai vidutiniškai per dieną apsiperka 413 – 415 žmonių. Per visą savaitgalį naujoje Sintautų parduotuvėje apsipirko 1682 pirkėjai – kas žino, gal tie patys į parduotuvę ėjo pirkti po kelis kartus, juolab kad tą dieną buvo taikomos nuolaidos, o perkantiems didesnį kiekį prekių – dalijamos dovanos.

Pasidaliję įgauta patirtimi statant parduotuvę, kad trejus metus reikėjo derinti dokumentus, o statybos truko faktiškai tris mėnesius, už pagalbą supratimą A.Tarnauskas dėkojo Sintautų bendruomenei, seniūnijai, sėkmės ir turtingų pirkėjų linkėjo parduotuvės vedėjai Laimai Ragelienei. Kad visuomet prisimintų, koks pastatas parduotuvės vietoje buvo prieš tai, direktorius parduotuvės personalui įteikė įrėmintą nuotrauką, kuri pakabinta prekybos salėje prie pat paradinių durų, savotiškas istorinis rakursas, neleidžiantis užmiršti praeities, bus ir patiems sintautiškiams.

Kad parduotuvė maksimaliai atliktų savo paskirtį, dabar trūksta tik pagrindinio dalyko – nuorodos pagrindiniame kelyje Šakiai – Kudirkos Naumiestis, kad miestelyje galima gauti karštos kavos, karšto maisto ir pasinaudoti viešuoju tualetu, kurio iki šiol nebuvo. Pasak A.Tarnauskas, viešasis tualetas buvo viena iš parduotuvės statybos sąlygų.

Naująją parduotuvę pašventino Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis, sėkmės linkėdamas „pinigų medį” įteikė Sintautų seniūnas Kęstutis Birbilas, už investiciją į Sintautus direktoriui Arūnui Tarnauskui dėkojo savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, sveikino „Aibės” aljanso atstovai. Tik kažin ar naujos parduotuvės atsiradimas kaime yra investicija – tai pirmiausia paslauga, orientuota ne tik į ją teikiančiojo pelną, bet kur kas labiau išryškinanti požiūrį į žmogų, į pirkėją, kuris mainais į prekę ir kultūringą aplinką čia pasiruošęs palikti kuklų savo pinigėlį.

Po šventinio penktadienio lieka vienintelis klaustukas – kas gi bus senosiose patalpose. „Valsčiaus” žiniomis, nors ir labai drąsu būtų pasvajoti, privačiam asmeniui priklausančiose patalpose svarstoma įkurdinti „Zanavykų bankelio” skyrių.

Šakių rajono laikraščio „Valsčius” inf.