Šakiuose šurmuliavo sodinukų mugė

Šeštadienį balandžio 20 dieną Šakiuose nuo pat ryto šurmuliavo tradicinė pavasario mugė “Žemei bundant”. Nuo šių metų mugės organizatoriaus teises perėmė Šakių verslo informacijos centras, kuriam tradiciškai talkino UAB „Gulbelė”,  UAB „Gulbelės prekyba”, Šakių kultūros centras. Kasmet mugė vis labiau plečiasi, su savo prekėmis, ne tik su medelių sodinukais ir gėlių daigais, iš visos Lietuvos atvyksta vis daugiau prekeivių.

Tradiciškai mugėje populiariausia prekė buvo vaismedžiai, vaiskrūmiai, įvairūs dekoratyviniai medeliai ir krūmai, gėlių daigai, sodinukai, sėklos. Medelynų atstovai, pavieniai pardavėjai buvo įsitaisę išilgai Nepriklausomybės gatvės vienos pusės. Pro pardavėjus apspitusius žmones sunku buvo ir prasibrauti. Domino ne vien kaina. Šakiečiai stengėsi išklausinėti apie kiekvieną juos sudominusį medelį ar krūmelį visas smulkmenas: kokius vaisus veda, kaip ištveria žiemą, kokioje vietoje geriausia sodinti, kaip prižiūrėti. Kad Šakiuose vyksta pavasarinė mugė, ryškiausiai iliustravo gatvėse sutikti praeiviai. Kone kas antras rankose nešėsi po sodinuką ar net kelis. Liaunos medelių šakos kyšojo ir pro pravirus automobilių langus, nes nebetilpo viduje.

Kaip ir kasmet be sodinukų, šakiečiai galėjo įsigyti ir įvairiausių duonos bei pyrago, rūkytos žuvies bei mėsos gaminių bei rankų darbo tautodailininkų gaminių. Gražus ir saulėtas oras sukvietė ne tik šakiečius, bet ir rajono gyventojus.

Keletas akimirkų iš mugės: