Kovo 1-3 dieną šurmuliavo tradicinė Kaziuko mugė Vilniuje

Vilniaus miesto senamiestyje kovo 1 – 3 dienomisvyko  tradicinė „Kaziuko mugė 2013″.

Kiekvienais metais kovo pirmomis dienomis Vilniaus senamiesčio gatves užlieja šurmuliuojantis Kaziuko savaitgalis. Tai pats gausiausias tautodailininkų ir liaudies meistrų sambūris. Į Kaziuko mugę suguža ne tik atokiausių Lietuvos kampelių, bet ir kaimyninių šalių amatininkai. Be tradicinių mugės akcentų, Kaziuko mugėje prekiaujama socialiai remtinų asmenų, globos namų auklėtinių dirbiniais. Mugėje visada gausu ne tik liaudies meistrų pagamintų daiktų, bet ir renginių.
Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero šventė gimė VII a., o XIX a. peraugo į mugę. Ji yra viena ryškiausių kalendorinių švenčių, turinti šimtmečių tradicijas, kiekvieną kartą pristatanti išmoningus rankų darbo gaminius ir neturinti lygių aplinkiniuose kraštuose.

Jau antrus metus iš eilės „Gulbelės” kepyklėlė savo gaminius pristatinėjo Vilniaus Kaziuko mugėje, Gedimino prospekte Tautinio paveldo asociacijos nariams skirtose vietose. Vilniečiai, ieškantys kokybiškų ir tradicinių kepinių, noriai rinkosi „Gulbelės” kepyklėlės kepinius. Džiugu, kad mūsų kepinių skonį vilniečiai jau prisiminė ir ieškojo mūsų kepyklėlės.

Norintiems prisiminti Kaziuko mugę Vilniuje, o nespėjusius bent trumpam pajusti Kaziuko mugės dvasią, kviečiame pasigrožėti akimirkomis iš mugės:  http://www.youtube.com/watch?v=ikolj7F_U9Y