Dalyvavimas vaisių vartojimo ir skatinimo mokyklose programoje

Nuo šių metų pradžios UAB „Gulbelė” dalyvauja „Vaisių vartojimo ir skatinimo mokyklose programoje. Šia programa yra yra remiamas vaisių ir daržovių produktų tiekimas vaikams švietimo įstaigose. Sudarant sąlygas jauniesiems vartotojams skanauti vaisiais ir daržovėmis bendraamžių aplinkoje, yra ne tik didinamas vaisių ir daržovių vartojimas šiandien, bet ir formuojamas ateities vartotojas, skiepijamas supratimas apie vaisių ir daržovių vartojimo teigiamą poveikį žmogaus sveikatai, ugdomi sveiko maitinimosi įpročiai, mažinama vaikų nutukimo rizika.

Tai yra strategija, siekianti įdiegti vaikams supratimą apie teigiamą vaisių ir daržovių vartojimo poveikį sveikatai, sudaryti jiems galimybes daugiau valgyti vaisių ir daržovių, įprasminti sveiką gyvenseną, kad palaipsniui ji taptų įpročiu ir gyvenimo norma. Strategiją koordinuoja Žemės ūkio ministerija, įgyvendina – VĮ Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra (ŽŪMPRRA).

Nors įmonė dalyvavo programoje tik 6 mėnesius (sausio – birželio mėn.), tačiau per šį laikotarpį buvo išdalinta 8 544 kg vaisių, kurių vertė siekė beveik 40tūkst. litų. UAB „Gulbelė” vaisius nemokamai dalino penkioms programoje dalyvavusioms mokykloms:
– Šakių „Varpo” vidurinė mokykla
– Lukšių Vinco Grybo gimnazija
– K.Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija
– Kalvarijos savivaldybės Sangrūdos vidurinė mokykla
– Slavikų pagrindinė mokykla

Artėjant naujiems mokslo metams, programa yra pratęsiama ir 2012-2013 metams (pradžia: 2012 m. lapkričio 1 d., pabaiga 2013 m. gegužės 31 d). Vaisių vartojimo skatinimo mokyklose programos metu nemokamai bus dalijami produktai: morkos, obuoliai, kriaušės, bananai, apelsinai. Produktai ugdymo įstaigose dalijami iki 3 kartų per savaitę, kiekvienam vaikui per dieną skiriama viena iki 200 g porcija, kurią sudaro vienas iš produktų – obuolys, kriaušė, bananas, apelsinas, morka.

Daugiau apie  šią programą galima sužinoti internetiniame puslapyje www.litfood.lt