Parodoje Agro Balt 2012 kepyklėlės Kaimiškiems sausainiams įteiktas diplomas

Gegužės 10-12 dienomis Kaune Žalgirio arenoje vyko tarptautinė žemės ūkio  ir maisto pramonės paroda „Agro Balt 2012“. „AgroBalt“ – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų, pradėta rengti 1992 metais. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai buvo pirmoji tarptautinė komercinė paroda, kurioje dalyvavo įmonės iš užsienio šalių. Nuo pat pradžių parodos organizavimo darbe kartu su Lietuvos parodų centru LITEXPO ir Vokietijos IFWexpo Gmbh dalyvavo Lietuvos žemės ūkio ministerija.
Pasak žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus, „AgroBalt“ unikali tuo, kad tai – ne tik tarptautinė paroda, kurioje vyksta maisto produktų, naujausių technologijų, gyvulių demonstravimas, bet ir vieta, kurioje susitinka daugelio šalių vyriausybių, oficialių delegacijų atstovai, žemės ūkio specialistai, organizuojami susitikimai, seminarai maisto saugos, ekologinio ūkininkavimo ir kitais aktualiais klausimais.

Šiemet vykusioje parodoje savo eksponatus pristatė ir tautinio paveldo produktų gamintojai. Jie sudarė 5 proc. visų dalyvių. Parodos „AgroBalt“ eksponatų konkurso vertinimo komisijai iš 107 pateiktų gaminių buvo pristatyti 22 tautinio paveldo produktai. Šių produktų tarpe buvo ir „Gulbelės“ kepyklėlėje kepami „Kaimiški“ sausainiai, sertifikuoti Tautinio paveldo B grupės ženklu. Parodos atidarymo dieną „Kaimiškiems“ sausainiams įteiktas diplomas.