Tautinio paveldo sertifikatas suteiktas Gulbelės kepyklėlei

„Nuo šiol pirkėjai, užsukę į UAB “Gulbelės” parduotuves, lentynose galės rasti “Gulbelės kepyklėlės” kepinius naujose popierinėse pakuotėse. „Iš kartos į kartą“ – šiuo šūkiu pirkėjai nuo šiol galės atpažinti, jog tai yra sertifikuoti Zanavykų krašto tautinio paveldo gaminiai.

Mūsų kraštą garsins net 7 tautinio paveldo gaminiai, kuriuos Žemės ūkio ministerija sertifikavo ir patvirtino kaip autentiškus Zanavykų krašto gaminius. Tautinio paveldo sertifikatas liudija, jog gamyboje yra naudojami tik natūralios, vietinės kilmės žaliavos. Kepant šiuos produktus nenaudojami jokie papildomi maisto priedai, pagerinantys produkto skonines savybes.

Tačiau siekiant gauti sertifikatą, prireikė nemažai laiko ir pastangų. Renkant autentišką medžiagą apie produktus, receptūras būdingas mūsų kraštui „Gulbelės“ specialistams daug talkino Zanavykų krašto muziejaus darbuotojai. Teko pakoreguoti kai kurių gaminių technologinius procesus, taip pat pagerinta visų sertifikuotų gaminių sudėtis. Būtent dėl šios priežasties, jau kuris laikas „Gulbelės“ tinklo parduotuvėse pirkėjai gali nusipirkti kaimiškų sausainukų su sviestu, kurių skonis tarsi namuose keptų. Taip pat Zanavykų pyragas nuo šiol primena senolių namuose keptą naminį ragaišį, kuris pagamintas tik iš natūralių produktų: kiaušinių, miltų, cukraus, pieno ir sviesto. Tad nenuostabu, jog visa kepykla ir aplinkiniai namai Šakiuose pakvimpa sviestu, kai iš pečiaus ištraukiami šie gaminiai. Vis didesnio pirkėjų dėmesio ir gerų atsiliepimų susilaukia ir natūralus aguonų vyniotinis.

Nors be abejo, populiariausia yra ruginė duona, kurią renkasi pirkėjai, vertinantys tikrą duonos skonį. Šią duoną bei kaimiškus sausainius galima įsigyti visose „Gulbelės“ tinklo parduotuvėse. Visus likusius tautinio paveldo gaminius galima rasti tik didesnėse parduotuvėse. Ypatingoms progoms, pirkėjams siūloma iš anksto užsisakyti natūraliai raugintą, rankomis suformuotą „Proginę duoną“, kuriai taip pat suteiktas tautinio paveldo sertifikatas.